Azala
Bideoa Eskuragarri

Zientzia animatua: Gordinetik kozinatutakora / Ekoizleak, Elhuyar eta EITB [Interneteko baliabidea - Bideoa] : 2019 denboraldia

Beroak garrantzi oso handia du sukaldean. Historiaurrean hasi zen gizakia janaria berotzen, eta, beraz, aldaketak eragiten jakien substantzietan. Proteinak eta beste molekula asko puskatzen ditu, edo oxidatu. Eta erreakzio kimikoak abiarazten ditu janariaren barruan. Horren ondorioz, zaporeak aldatzen dira, eta zenbait kasuetan, janari gordinean duden toxinak desegiten dira. Egia da beroa ez dela beti erabiltzen kozinatzeko, baina berotu gabe sortzen diren produktuak ere, askotan, berotu egiten ditugu jan baino lehen.

Zerrenda:
Egile korporatiboa: Elhuyar Kultur Elkartea (Ekoizlea) ; Euskal Irrati Telebista (Ekoizlea)
Argitaratua: : EITB , 2019
Bilduma: Zientzia animatua (Teknopolis)
Gaia
Generoa / Forma Interneteko baliabidea
Erreferentzia-materialak
Bideo didaktikoak
Loturak: Ikusi materiala Elhuyarren webgunean

Internet

Ikusi materiala Elhuyarren webgunean
Material-mota Kokapen-kodea Egoera Barra-kodea
Erreferentzia-bideoak INTERNETEKO BALIABIDEA EK19100033