Gordinetik kozinatutakora [Interneteko baliabidea - Bideoa] / ekoizleak, Elhuyar eta EITB
Beroak garrantzi oso handia du sukaldean. Historiaurrean hasi zen gizakia janaria berotzen, eta, beraz, aldaketak eragiten jakien substantzietan. Proteinak eta beste molekula asko puskatzen ditu, edo oxidatu. Eta erreakzio kimikoak abiarazten ditu janariaren barruan. Horren ondorioz, zaporeak aldatzen dira, eta zenbait kasutan, janari gordinean dauden toxinak desegiten dira. Egia da beroa ez dela beti erabiltzen kozinatzeko, baina berotu gabe sortzen diren produktuak ere, askotan, berotu egiten ditugu jan baino lehen.
Zerrenda:
Egile korporatiboa(k): | ; |
---|---|
Argitaratua: |
[S.l.] :
EITB,
2019
|
Bilduma: |
Zientzia animatua (Teknopolis)
|
Gaia: | |
Generoa / Forma: |
Baliabide digitalak
Erreferentzia-materialak Bideo didaktikoak |
Loturak: |
Ikus bideoa (Elhuyar) |
Material-mota | Kokapen-kodea | Egoera | Barra-kodea |
Erreferentzia-bideoak | INTERNETEKO BALIABIDEA | EK19100033 |