Benek Anna maite du / Peter Härtling ; itzultzailea, David Urbistondo ; marrazkilaria, Sophie Brandes - Härtling, Peter (1933-2017) (Itzul saila (Elkar), 1990)
Ben, beste asko bezala, egunero eskolara joaten den mutiko bat da. Annak eta Benek eskolan ezagutu zuten elkar. Eta maitemindu egin ziren biak. Askotan helduek zera esaten diete haurrei: "Zuek gazteegiak zarete maitasuna zer den jakiteko". Baina hori ez da beti horrela izaten. Liburu hauxe lekuko. Benek eta Annak, dauden lekuan daudela, ez dute inoiz ahaztuko txikitako lehen amodio hura.