Joko bilduma : euskararen irakaskuntzarako jokoak - Castresana, Txubio; Zubiri, Entzi; Sarasola, Xabier ("Xasa"); Euskal Herriko Alfabetatze Euskalduntze Koordinakundea (AEK) ([Vitoria-Gasteiz] : AEK, 1988)
500 joko inguru jasotzen dira liburu honetan: -Joko berriak hurbilketa komunikatiboari begira aukeratuak. -Atalka banaturik denetariko jokoak eskainiz: dinamika zuzpertzeko jokoak, istorio jokoak, irudi jokoak, behatze jokoak, mahai/karta jokoa... -351 ftixa: joko mota, maila, denbora trebetasunak, helburu linguistikoak eta materiala agertuz. -Ohar pedagogiko interesgarriz orniturik. -Aurkibideak. alfabetikoa, atalka eta funtzio eta nozio orokorren arauera sailkaturik. -Atal guztiak beren sarrera pedagogikoaz: jokoen berezitasunak lantzeko prozedura, ta gehien agertzen den hizkera moeta agertuz.
Keywords: Euskara -- Didaktika; Monografiak