Kanta bilduma txikia . Maiteari - Urteaga, Fran (Vitoria-Gasteiz : Ekoizleak, 1998)
Herri kantak dira herri honen biziera eta sentieraren ispilurik onena. Eta euskaldunok, gure zorionerako, ehundaka, milaka, herri kanta ditugu. Askotan ez dakigu nork eginak diren. Ez dakigu letra zehatz-mehatz nola den, edo jakin arren zer esaten ari garen ez dakigula kantzatzen ditugu. Ondo gureak dira halere!."Kanta bilduma txiki" honetan herri kanta horietatik batzuk bildu dizkizuegu. Haien letra ikasten ditugun bitartean euskara eta ahozko literatura landuko ditugu. Haien doinuez jabetu ahala musikaren oinarriak ikasikok ditugu. Azkenean, ikasitakoa praktikan jarrita une ahanztezinak igaroko dituzue.
Xarmangarria da, Maritxu nora zoaz?, Begira nago begira
EIMA 1996
DBH, 1-4 mailak
Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz egina
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak