Abereen etxaldea - Orwell, George (1903-1950) (: Metrovideo, 1990)
"Animal Farm" George Orwellen best-seller-ean oinarriturik, marrazki bizidunekin egindako filmea dugu. Txerri adimentsuen agintaripean, Manar Etxaldeko animaliek aurka egiten diote bertako nagusiari, Jones jaunari, etxaldetik ateratako irabaziak Etxaldean bizi direnen artean banatu daitezen. Hasiera batean matxinada ondo ateratzen da eta gizasemea etxaldetik kanpo bidaltzen dute. Hortik aurrera animaliak beren kasa antolatu beharko dira eta horrexek ekarriko dio porrota.