Mapak eta planoak : lurraldearen irudikapen espaziala / egileak, Juan Carlos López, Idoia Tuduri ; testua, Jesús Mari Lasa - López, Juan Carlos (XXI.go Gizartea, 1998)
Gizarte Zientziek jakintzagai-multzoa osatzen dute, eta haien lotura gizakiaren jarduera da. Egon daitezkeen ikuspegien aniztasunak jakintzagai ugari sortzea eragiten du, besteak beste, Historia, Geografia, Soziologia eta Ekonomia, gizarteriaren eta ingurune naturalaren arteko elkarreragina edo gizarte bateko egitura ekonomikoak bezalako arlo oso desberdinak jorratzen dituztenak, hain zuzen ere.