Newton eta Torrijo superordenagailua - Corpas, Edorta; Araque, Victor; Armendariz, Xabier (Legutiano : Saure, 2009)
Vicente Bucay zientzialari ospetsuak azkenean ezagutu du Isaac Newton, bere arbaso entzutetsua. Hainbat urtetako lanaren ondorioz, isilpeko laborategi batean bere taldeak eta berak lortu dute Isaac Newton berpiztea, klon bihurturik. Proba batzuk eginda etxera joateko ordua iritsi da, baina Vicente Bucay Delgado Ávalos Newtonek ez du nahi Isaacek laborategiko gela hotz batean lo egiterik, arbaso hura mundura ekartzea ez da-eta esperimentu arrunta. Hori ikusita, etxera eramatea erabakitzen du.Etxera iritsita, familia aurkeztuko dio: Mónica Valera emaztea, Serena alaba, unibertsitateko ikaslea dena, eta, azkenean, Alex, seme nerabea. Newtonek inguruan duen guztiarekiko jakin-mina izango du. Telefonoaren edo ordenagailuaren alde onak eta txarrak ezagutuko ditu, zenbaitetan behar bezala erabiltzen ez direnez, emaitza kaxkarrak izaten baitituzte.
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek.
Keywords: Komikiak; Komikiak; Helduentzako Literatura