Diamanteak harean / Joseba Gómez & José Manuel Carrasco; [itzultzailea, Jon Muñoz] - Gómez González, Joseba (Ziklozirkua, 2009)
Ziklozirkua bildumako bigarren ale honek Botswanako herri boskimanoaren egoeraren berri ematen digu. Kalahariko boskimanoak Afrikako herririk zaharrena dira. Denbora luzean hainbesteraino zapaldu dituzte, non herri gisa arriskuan baitaude. Beren lurretan diamanteak aurkitu izanak bizkortu egin zuen antzinako kultura horren suntsitze-prozesua. Kalahariko basamortuan bizi da Roy Sesana, buruzagi boskimanoa, Right Livelihood Award sariarekin saritua, Nobel Sari Alternatiboa esaten zaionarekin, alegia. Roy