Ez ezkondu aita! / Fina Casalderrey ; itzultzailea, Juan Martin Elexpuru - Casalderrey, Fina (Bizi-taupadak (Elkar), 2009)
Eliak bi neba-arreba ditu eta aita zoragarri bat, ama hil egin baitzitzaion orain dela urte batzuk. Eta orain, berriz, beste emakume bat dabil aita endredatu eta bere bizitzan sartu nahian. Eliak ez du halakorik nahi, inola ere. Duela hiru urte hildako amaren oroitzapena datorkio, eta geroztik etxean izan duten bizimodua, bere gorabehera eta gazi-gozoekin. Baina bizitzak aurrera egingo du... Istorio hunkigarri eta sinisgarri honen egilea, Fina Casalderrey, haur eta gazte literaturako puntako idazlea da Galizian,