Klima-aldaketa globalaren zientzia eta politika : eztabaidarako gida - Dessler, Andrew E.; Parson, Edward A.; Elosegi, Arturo; Laka, Itziar; Iñurrieta, Iñaki; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([S.l.] : ehupress, 2009)
Zergatik da hain nahasia klima-aldaketari buruzko debatea? Batzuek diote krisi izugarria ate-joka dugula, besteek, aldiz, klima-aldaketaren aldeko ebidentzia oso ahula dela. Batzuen ustez, berotegi-gasak murrizteko ahaleginek lur jota utziko dute gure ekonomia, besteen iritziz arazoak gehiegizko kosturik gabe konpon daitezke. Ezinezkoa da alde biak zuzen ibiltzea, baina komunikabideek eskaintzen dituzten argibideetatik ez da erraza izaten aldarrikapen kontrajarri hauen funtsa balioestea.Liburu argi, zehatz eta ulergarri honetan, Dessler eta Parsonek zientzia atmosferikoan eta politikan duten esperientzia konbinatzen dute zientzialariei, politikariei eta hiritarrei klima-aldaketaren labirintuan zehar laguntzeko asmoz. Zientziaren eta politikaren araubideak alderatu eta eskumenean diren aukerak azaltzen dituzte. Klima-aldaketaren gaiari buruzko informazio oinarrituaren egarri den irakurleak, eta baita politika-eztabaidetan zientzia nola erabili ohi den interesatzen zaionak ere, guztiz argigarri aurkituko du liburu hau.
The Science and Politics of Global Climate Change.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Klima-aldaketak -- Gobernu politika; Bioklimatologia -- Klima -- Klimatologia -- Ingurumena -- -Gizakiaren eragina; Bioklimatologia -- Klima -- Klimatologia -- Ingurumena -- -Gizakiaren eragina; Zientzia-dibulgazioa; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak