Zureak egin du - Friera, Iñaki (Zarautz : Susa, 2009)
Kazetariari gutun anonimoa heldu zaio erredakziora, emakumeen aurkako indarkeriari buruzko erreportajea idazteko enkargua hartu eta segituan, bideo-irudi hauekin: gizonezko batek kotxe baten atea zabaldu, barruko andrea bortizki atera, ileetatik tiratuz lurrera bota du eta ostikoka hasi zaio. Isilgordeko mezu honen argudioak zein diren, nork bidaliak eta zertarako, argitzeko gutizia piztu zaio kazetariari. Irentsi du amua! Iñaki Frieraren nobelak premiazko amarru baten istorioa kontatzen du, thriller gisako matazan endredatu den kazetari tolesgabearen ikerketak aletzen. Zenbat eta sakonago arakatu, orduan eta bihurriago korapiloak, askatu ordez trinkotu egingo balira bezala.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak