Handitzen naizenean txakurra izan nahi dut / [testua eta ilustrazioak] Anne Schneider ; [itzulpena, Aztiri itzulpen zerbitzuak] - Scheneider, Anne (Ttarttalo, 2009)
Mutiko batek txakurra zergatik izan nahiko lukeen kontatzen digu. Txakurrek ez dute jantzita ibili beharrik, eta kanpoan egin dezakete txiza. Hala ere, laster ikusiko du badaudela txakurrei egiten uzten ez zaizkien gauzak, edo egin ezin dituztenak... Liburu polit honek zerbait egiteko baimenaren, gaitasunaren eta nahiaren artean dauden ezberdintasunez hitz egiten die haurrei.