Abentura olinpikoa / [gidoilaria] Txani Rodríguez & [marrazkilaria] Nacho Fernández ; [koloreztatzailea, Verónica Rosado ; itzultzailea, Miel A. Elustondo] - Rodríguez, Txani (Txanoa (Saure), 2009)
Manuel eta haren ikaskideak "olinpiada berde" direlako batzuetan parte hartzeko aukeratu dituzte; ingurumenaren iraunkortasuna eta errespetua sustatzea da helburua. Kirol ekitaldi entzutetsu horren kariaz, Manuel eta haren lagunak Australiatik Euskal Herrira etorriko dira, Jokoak hemen egingo baitira. Gure artean diren bitartean, abenturak bizi eta lagun zaharrak berriro ikusiko dituzte. Egun gogoangarriak, gure bisitari maitagarri horientzat; ikasi ere franko egingo dute. Besteak beste, ohartuko dira irabaztea ez dela garrantzitsuena.