Txoriak eta habiak / egilea, Karlos Santisteban ; marrazkilaria, Eider Santisteban - Santisteban, Karlos (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2009)
Bihurria izateaz gain, Maddalen jakin-min handiko neska da. Ezagutzen ez duenaren korapiloak askatu arte ez da lasai egoten. Horregatik, bere aurrean zuhaitz bitxi bat ikusi duenean, ez bat ez bi, enborrean gora abiatu da. Hainbat txori motaren habia den zuhaitza sorpresaz gainezka dago eta Maddalenek gauza asko ikasteko aukera izango du.