Hiru puntuko marran - Alapont, Pasqual; Sarasola, Jose Antonio (Euba : Ibaizabal, 2009)
Birjinia eta Bittorren mundua segurua zen, gauetik goizera zeharo aldatu zen arte: gurasoak dibortziatu egin dira eta aurrerantzean ez da ezer lehen bezala izango. Ezinezkoa da ezer lehen bezala izatea. Bittorrek ez du ulertzen zergatik aita ezin daitekeen etxera itzuli edo zergatik dagoen triste ama; «zergatik?, zer egin dut gaizki?», galdetzen dio arrebari. Baina Birjiniak ere ez daki. Neskatoak mundu guztiaren aurka eraso nahi du, eta jaurtitzen dituen kolpe guztiak bere aurpegiaren kontra itzultzen zaizkio.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Dibortzioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak