Hortxe-hortxe, urrun / egilea, Juan luis Mugerza ; marrazkilaria, Ivan Mata - Mugertza Unanue, Juan Luis (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2009)
Bide bazter askotan ferryrako billeteak erosteko aukera eskaintzen dute. Niri itsasontzi hau gustatzen zait, Uxue. Eta zuri? galdetu dit Leirek. Leireren hitzek Omar ekarri didate gogora. Guk ferry dotore eta eroso batean igaroko dugu itsasartea, baina Omarrek nola gurutzatuko zuen? Hala ere, Omar gurera heldu da, baina beste asko Egunen batean, horren gainean galdetuko diot Omarri, ea zer dioen.