Tximeleta-belarriak / Luisa Aguilar ; André Neves ; [itzulpena, Fernando Rey Escalera] - Aguilar, Luisa (Pamiela ; Kalandraka, 2009)
Belarri handiak edo ile zail eta bihurria izatea, altua edo txikia izatea edo gizena edo argala... Ezaugarri ñimiñoena ere burla eta hista iturri izan daiteke umeen artean. Besteen burlak jasan beharrean egoten direnei, bereziki, mezu hau ematen die ipuinak: beste batzuentzat iseka eta irain egiteko arrazoi den horri beste begi batzuekin begiratu behar diogula. Gure berezitasunak ez baitira akats, parerik ez duten pertsona berezi egiten gaituzten ezaugarri baizik. Desberdintasuna aitortuz eta ontzat hartuz, indartsuagoak egiten garelako; geure burua garen bezalakoak onartuz, geure nortasuna sendotzen dugulako.