Marizipriztinek ez du zorioneko galeperrik nahi - López Salamero, Nunila; Garmendia, Mikel; Cameros Sierra, Myriam; Blas, Itziar de (Tafalla : Txalaparta, 2009)
Modernoa, errealista, dibertigarria eta bihotz-altxagarria duzu honako ipuin hau. Bizitza txikitan kontatutako eta sinetsi zituzten ipuinetatik urrun dagoela konturatu diren eta konturatzen ari diren hamaika emakumeen istorioa da Mari Zipriztinena. Testuen ironia eta irudien indar eta adierazkortasuna emakumea eta gizarte-arrakasta lotzen dituzten estereotipoak hankaz gora jartzeko tresna ezin hobea dira Ipuin hau bizitza aldatu nahi duten emakume ausart guztientzat eta bizitza galdu dutenentzat da, zerutik bidea argitzen baitigute.
8 urtetik aurrera (gorria)
La cenicienta que no quería comer perdices
XVII Racismo Saria, 2009
Keywords: Hezkidetza; Eguneroko bizitza; Feminismoa; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak