Irratsaio bat egiteko tailer praktikoa / Arantza Gutierrez Paz, Itxaso Fernandez Astobiza - Gutierrez Paz, Arantza (: Udako Euskal Unibertsitatea, 2005)
Fresko, natural, bat-batekotzat jasotzen du entzuleak irrati-diskurtsoa. Hori gertatzeko, berriz, oso lan sakona egin behar du atzetik gidoigileak. Inprobisaziorako leku gutxi uztea da arrakasta lortzeko biderik onena: "inprobisaziorik onena idatzita dagoena da-eta". Diskurtsoa ondo eratuta, josita, lotuta dagoelarik, entzuleak ez ditu "puntadak" nabaritzen, horiek akatsek agerian uzten baitituzte. Beraz, gidoi on bat egitea ezinbestekoa da irratsaioa ondo atera dadin.