Ikerketa-proiektuak lantzeko teknikak / Mikel Mesonero de Miguel ; [hizkuntza-zuzenketen arduraduna, Ander Altuna Gabiola] - Mesonero de Miguel, Mikel (Udako Euskal Unibertsitatea, 2005)
Ikerketaren beharra ukaezina da gizartean. Egunero irakurri edo entzuten ditugu ikerketen emaitzak. Beste hainbat esparrutan gertatzen den bezala, guk jorratutako arloan (ekonomian eta kudeaketa-zientzian) ikerketa ezinbestekoa denez, Mondragon Unibertsitateko Enpresa Administrazio eta Zuzendaritza lizentziaturan ikasgai berri bat sortu genuen: "Ikerketa-proiektuak lantzeko teknikak". Bertan, ikerketarekiko jarrera positiboa garatzeaz gain, bi helburu nagusi ditugu: alde batetik, ikerketa bat egiteko erabili beharreko metodologia edo prozedura azaltzea, eta bestetik, informazioa biltzeko erabiltzen diren teknika ohikoenak deskribatzea eta esplikatzea.