Kooperatiben jabetza : bazkideak kooperatiben agintean / Adrian Zelaia Ulibarri ; laguntzaileak, Jaione Arieta-araunabeña Alzaga, Blanca Gamboa Uribarren - Zelaia Ulibarri, Adrian (Udako Euskal Unibertsitatea, 2008)
Liburu honen helburua Kooperatiben Agintearen oinarrien azterketa berri bat egitea da, kooperatiben jabetza enpresa mota guztien artean kokatuz eta kokapen horretan azaltzen diren erakunde mota bakoitzaren abantailak eta berezko arazoak aztertuz. Azken hamarkadotan enpresaren teorian azaleratu diren kontzeptu eta aurrerapen berrian kontuan harturik, ikuspegi berri batetik abiatzen da liburu hau eta kooperatiben jabetza eta kontrolaren oinarrizko ezaugarriak aztertzen ditu. Garrantzi handikoa izan da horretarako kooperatiba mota guztiak kontuan hartzea, horietako bakoitzaren ezaugarria bazkideen kokapenaren aldetik -baita interes, kudeaketa eta zaintzaren aldetik ere- zeharo ezberdinak baitira.