Ikus-entzunezko itzulpena / Josu Barambones Zubiria, Beatriz Zabalondo Loidi - Barambones, Josu (Udako Euskal Unibertsitatea, 2006)
Ikus-entzunezko itzulpenaren alorrean, bibliografia urria aurkituko du irakurleak euskaraz. Nahiz eta ia hogeita bost urtez itzultzaile-egokitzaile andana batek Euskal Telebistarako produkzio handia osatu duen, euskarazko itzulpengintzaren barruan gutxien ikertu den esparrua da. Liburu honekin lehen hondar alea ekarri nahi izan dugu euskarazko jakintzaren plazara.