Ekonomia sozialaren erronkak kapitalismo globalean / Antxon Mendizabal, Anjel Mari Errasti (koord.) ; Agurtzane Begiristain ... [et al.] - Mendizabal, Antxon; Errasti Amozarrain, Anjel Mari; Begiristain, Agurtzane (Udako Euskal Unibertsitatea, 2004)
"...Horrela, ekonomia soziala aldi berean egitasmo eta jarduera da. Egitasmoa den heinean, autoeraketaren aldeko mugimenduaren osagarri gisa agertzen zaigu, gizartearen maila sozial eta politikoan kokatuta. Jarduera den heinean, merkatuaren ekono-miaren menpean eta gizarte kapitalistaren barnean dagoen jarduera ekonomiko, sozial eta politikoan txertaturik ikusi beharko genuke..."