Orienta ezazu zeure burua zeruko esferan - Madariaga Zubimendi, Danel; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2006)
Posizio-astronomiaren oinarriak ikasteko liburu egokia duzu esku artean, maila apaletik hasita zeruko esferaren misterioak argituko dizkizuna, irudi, taula eta mapa ugariz hornitua.Oinarri teoriko batzuk jorratu ondoren, zeruko esferaren itxurazko mugimendua zehazki azaltzen da, Lurreko latitude desberdinetatik ikusita. Gero eguzki- sistemako astroen ibilbideak aztertzen dira, bakoitzaren berezitasunak deskribatuz. Zodiakoa, urtaroak, eklipseak, perihelioaren paradoxa eta beste zalantza asko argituko dizkizu.Bi kapitulu guztiz praktiko eta original ere badauzka: zeure eguzki-erlojua diseinatu nahi baduzu edota zeruko astroez baliatuta orientatu, hauxe da zure liburua!
Keywords: Astrofisika; Astronomia; Baliabide digitalak; Monografiak