Ezekiel - Osoro, Jasone (Donostia : Elkar, 2009)
Ezekielek hamalau urte ditu. Etxean amarekin eta arrebarekin bizi da, emakumez inguratuta. Hamalau urteko mutil gehienek bezala, bizitza bi partetan banatuta duaka; batetik etxeko istiluak daude, eta bestetik kanpoko giroa: eskola, lagunak, koadrilaren lokala eta... neskak. Neskek buruhausteak ematen dizkiote, etxe barruan eta kanpoan. Ezekielen koadrilako inork ez dio oraindik musurik eman neska bati. Eta denak amorratzen daude. Izan ere, abentura handia da lehenengo musua ematea.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Nerabeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak