Emakumeen eskubideen defentsan - Vilardell Balasch, Víctor; Anso, Martin; A Cuatro Manos Estudio (Andoain : Txertoa, 2009)
Clara jaio zen garaian, gizonek sekulako pagotxa zuten. Emakumeek dilistak prestatu, arropak garbitu eta galtzerdiak aurrez eta ifrentzuz lisatzen zizkieten. Lan haietatik aparte, emakumeek ez zuten ez ahotsik ez boto eskubiderik. Clarak argi eta garbi ikusi zuen: egoera harekin bukatu beharra zegoen. Parean jarri zitzaizkion bibotedun eta bizardun guztiei aurre egin zien, eta ez zuen amore eman, harik eta Espainiako ama, amona eta izeba guztiek berezko ahotsa izatea lortu zuten arte.
9 - 12 urte
Liburu hau Kultura Ministerioko Liburu eta Biblioteken Zuzendaritza Nagusiaren laguntzaz argitaratu da.
Jatorrizko izenburua: Clara Campoamor la sufragista
Keywords: Campoamor, Clara -- (1888-1972); Erreferentzia-materialak; Biografiak