Marco Polo abenturazalea / Sara Cordón ; itzultzailea, Martin Anso ; [ilustrazioa, A Cuatro Manos Estudio] - Cordón, Sara (Nor da? (Txertoa), 2009)
Bere balentriaren berri eman zuenean, inork ez zion sinetsi. Denek uste izan zuten txantxetan edo gezurretan ari zela. Izan ere, orain dela 800 urte Trinaraino joatea ez zen ahuntzaren gauerdiko eztula. Ez zen txantxa, ordea; Marco Polo benetan haraino joan baitzen. Bidean, lapurrei, piratei, mendi erraldoiei, basamortu sorginduei eta beste hamaika arriskuri aurre egin behar izan zien. Haraino iritsi zenean, munduko gizonik boteretsuenarekin egin zuen topo, Kublai Handia mongolen enperadorearekin, alegia. Eta hark zer eman zion opari? Platerkada bat tailarin!