Tinta-bihotz / testua eta marrazkiak, Cornelia Funke ; itzulpena, Naroa Zubillaga - Funke, Cornelia (: Elkar, 2009)
Antzinako liburuak zaharberritzen ditu Mok, eta liburuei dien maitasuna bere alaba. Meggie-ri irakatsi dio. Maggie irakurle amorratua da. Gau batean, gizon misteriotsu bat agertuko da haien etxeko leiho atzean eta, handik aurrera, abenturaz beteriko bidaiari ekingo diote aita-alabek liburu berezi baten bila. Bidaian zehar, bere bizitzako misteriorik handiena argituko du Meggiek: bere amaren desagertzea.Eleberri magikoa da hau, fantasiazko eleberri bat; liburuen mundura bidaia eta literatur testu unibertsalei maitasun aitormen bat.Zinemara eraman den eleberri hau trilogia baten lehenengo alea da.