Nerekin yaio nun : Txillardegiri omenaldia = Homenaje a Txillardegi = Hommage à Txillardegi - Etxeberria Murua, Pilartxo; Knörr, Henrike (1947-2008); Euskaltzaindia (Bilbo : Euskaltzaindia, 2005)
Jose Luis Alvarez Enparantza "Txillardegi" Donostian sortu zen 1929ko irailaren 27an. Bilbon Ingeniaritza ikasi zuen. Idazle, irakasle eta politikaria. Euskaltzain urgazlea. Euskarari eta euskal literaturarekin lotura handia eta beronen ikerketek eragin handia izan dute Euskal Herriko kultura eremuan. Euskara batuaren alorrean ikerketa eta proposamen ausartak eginiko idazlea.
Keywords: Txillardegi -- (1929-2012); Monografiak; Baliabide digitalak; Omenaldiak