Filosofia eta zientzia - Udako Euskal Unibertsitatea. Filosofia Saila; Ibarra, Andoni; Mtz. Lizarduikoa, Alfontso; Arrazola, J. Xabier; Alonso, Cesar; Laboa, M. Eugenia; Goñi Olalde, Elias; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 1988)
Udako Euskal Unibertsitateak, bere Filosofia Sailaren eskutik, FILOSOFIA ETA ZIENTZIA izenburua daraman liburu hau kaleratuz, aurretik argitaratu diren MATERIALISMOAZ ETA ZIENTZIAK (1985) eta GIZA KONTUAK (1987) liburuekin hasitako bideari segida emanez filosofiazko euskal liburugintzari ekarpen berri bat eskaintzen dio. Urtero uztailean, UEUren Iruñeko ikastaroetan Filosofia Sailean bildu ohi dira hainbat filosofo, filosofiazala edo filosofi ikasle eta irakaslea, eta 1987.eko ikastaroan landu eta eztabaidaturiko gaiez osatu da liburu hau. Izan ere, urte horretan bereziki FILOSOFIA ETA ZIENTZIA gai nagusiaren inguruan eratu ziren azpigaiak eta horiexek osatzen dute liburuaren lehenengo zatia, zabalena hain zuzen. Zati honetan zortzi artikulu desberdin biltzen dira. Bestalde, aipatu 1987.eko ikastaroan gai naguaz gainera, bestelako zenbait gai ere ukitu ziren. Horietako batzu agertzen dira liburuaren bigarren zatian.
Eusko Jaurlaritzaren laguntzaz
Keywords: Zientzia -- Filosofia; Baliabide digitalak; Monografiak