Ahotsen isla ; Deabrua botilan - Stevenson, Robert Louis (1850-1894); Aulestia, Koldo; Moya, J. (Donostia : Hordago, 1980)
Keola Kalamakeren alabarekin ezkonduta zegoen. Kalamake Molokaiko jakintsua zen eta hirurak elkarrekin bizi ziren. Ez zegoen Keolaren aitaginarreba baino gizon jakintsuagorik; izarren seinaleak irakurtzen zituen; hildakoen eta jaioberri gaiztoen gorputzen bidez igartzen zuen etorkizuna; mendietara, duendeen lurretara, abiatuz asaba zaharren izpirituak harrapatzeko tresnak jartzeko bildurrik ez zuen...
Keywords: Helduentzako Literatura