Ahotsen isla ; Deabrua botilan / R. L. Stevenson ; [itzulpena, K. Aulestia , marrazkiak, J. Moya] - Stevenson, Robert Louis (1850-1894) (Tximista (Hordago), 1980)
Keola Kalamakeren alabarekin ezkonduta zegoen. Kalamake Molokaiko jakintsua zen eta hirurak elkarrekin bizi ziren. Ez zegoen Keolaren aitaginarreba baino gizon jakintsuagorik; izarren seinaleak irakurtzen zituen; hildakoen eta jaioberri gaiztoen gorputzen bidez igartzen zuen etorkizuna; mendietara, duendeen lurretara, abiatuz asaba zaharren izpirituak harrapatzeko tresnak jartzeko bildurrik ez zuen...