Narratiba - Aresti, Gabriel (1933-1975); Mitxelena, Koldo (1915-1987); Sarasola, Ibon; Landa Mendibe, Karmelo; Bilbo. Udala; Bizkaia. Foru Aldundia ([Zarautz] : Susa ; [Bilbo] : Udala : Bizkaiko Foru Aldundia, 1986)
Sei ipuin eta nobela bakarra ezagutu izan dria orain arte narratiba arestiarretik. Sei ipuinak 1957-62 urteen bitartean argitaratu ziren EGANen, eta nabaria da, azpitituluetan, guztien arteko nolabaiteko lotura. "Mundu-munduan" nobela bakarra EGANen argitaratu zen 1965ean. Aurreko teatro-lan baten moldaketa da, "Oilarganeko etxola batean" titulukoarena hain zuzen. Liburu honetan beste hiru narrazio labur ere sartu ditugu, aurkitu berriak.
Ipuinak . Umezurtz aberatsak gabonetan jokatu nahi . ; Abertzalea . ; Andre Madalen enamoratua . ; Gure eguneroko beharra . ; Jainkoa jaio da Otxarkoagan -- Narrazio-laburrak . Prélude a la musique de la dance . ; Haserre-dantza . ; Urkatuaren oinetara -- Nobela . Mundu munduan
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak