Narratiba / Gabriel Aresti ; [hitzaurreak Ibon Sarasola, Koldo Mitxelena eta Karmelo Landa] - Aresti, Gabriel (1933-1975) (Gabriel Arestiren literatur lanak (Susa), 1986)
Sei ipuin eta nobela bakarra ezagutu izan dria orain arte narratiba arestiarretik. Sei ipuinak 1957-62 urteen bitartean argitaratu ziren EGANen, eta nabaria da, azpitituluetan, guztien arteko nolabaiteko lotura. "Mundu-munduan" nobela bakarra EGANen argitaratu zen 1965ean. Aurreko teatro-lan baten moldaketa da, "Oilarganeko etxola batean" titulukoarena hain zuzen. Liburu honetan beste hiru narrazio labur ere sartu ditugu, aurkitu berriak.