Poesia argitaragabea. Azken poesia / Gabriel Aresti - Aresti, Gabriel (1933-1975) (Gabriel Arestiren literatur lanak (Susa), 1986)
"Azken Harria" tituluaz publikatu ziren, Aresti hil ondoren, 33 poema. Beste horrenbeste agertu berri eskaintzen da liburu honetan. Kasu gehienetan poesia oso zuzena da, egunean gertatuari erantzuna emateko egina bezala. Batzu data zehatzez agertzen dira, gehiago dira datagabeak, baina azken garai honetan koka daitezkeenak. Hirugarren multzo bat osatzen dute kantatuak izateko espreski moldatu zituenak. Aipamen berezia gaztelaniaz idatzitakoei buruz: batzuk aurretik gordetako sonetoak dira; baina badira konposizio luzeagoak, dataten zailak, idazkeragatik eta asuntoagatik lehen garaikotzat har badaitezke ere; hauen artean daude Sabino Aranari eskainia eta Iparragirreren gorazarrez idatzia.