Irudia : argazkilaritza eta bideogintza - Gonzalez Camino, Edorta (Usurbil : Elhuyar, 1992)
Liburu honetan, gaur egungo bizimoduan gero eta garrantzitsuagoa den irudi-munduaren bi alderdi nagusi aztertzen dira: argazkilaritza eta bideogintza. Oinarrizko testu gisa planteatu dira gaiak, bertara hurbiltzen direnek teknika hauetan lehen urratsak erraz eta seguru eman ditzaten. Helburu horiek lortzeko eragiketak, makinak, prozesuak, etab. atalka eta irudiz horniturik ematen dira, dena garbi eta erraz ulertzeko moduan. Hortik aurrera, forma, kolorea eta higidura konbinatuz artelanak burutzeko aukera eta askatasuna norberaren esku dago.
Bibliografia: 262. or.
1992/11/18
Keywords: Argazkigintza; Bideogintza; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak