Ileak tente - Zapata Lerga, Pablo; Urmeneta, Juan Luis; Asensio, Agustí (Bilbo : Bruño, 1991)
Haurrak eskolan daudela, krokodilo bat datorkie matrikulatzera. Beraiekin bizi da, asko ikasten du eta, bere herrira abiatzeko orduan, hari ikustaldia egiteko gonbitea zabaltzen die. Ikaskideek bidaia harrigarria egiten dute linguardotarren herrira, eta inoiz ezagutu ez duten abentura ikaragarrietan murgildurik pasako dituzte zenbait egun.
10 urtetik aurrera (berdea)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du.
Keywords: Zientzia-fikzioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak