Aintzinako gizakiak / [euskarazko itzulpena, Juan Ramon Madariaga] - Madariaga Abaitua, Juan Ramon (Altea -Desclée irudi-gidak, 1991)
Liburu honek oso argibide grafiko originala eta harrigarria aurkezten du aintzinako gizakien inguru eta bizitzari buruz. Argazki ederrek, askotan jatorrizko neurrian, gailu, arma, bitxi, jantzi, apaingarri eta baita gizaki berauen aztarnak ere erakusten dituzte. Guzti honek gizakien izaeraren lehenengo miloi urteetan zehar gertaturiko aldaketen berri ematen digu.