Denbora eta hitza - López Narváez, Concha; Fabregat, Antonio-Manuel; Alonso, Juan Ramón; Juaristi, Felipe (Bilbo : Bruño, 1991)
Denbora eta hitza nobela historikoa da, 1492.ean Bitoriako hirian gertatzen dena.Judutarrek betirako alde egin behar dute Espainiako lurretatik; baina zerbait gertazen da Bitorian beranduago ateratzen baitira. Gorroto eta aiherkundeen historia da hau, baina baita elkar ulertu eta elkar ikusiarena ere, batez ere, adiskidetasunen eta fideltasunaren historia da. Herri batek beste bati inoiz hautsiko ez duen hitza ematen dio.
12 urtetik aurrera (berdea)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Tursimo Sailaren laguntza jaso du
Jat. izenb.: El tiempo y la promesa
Ondoko lehiaketetan saritua: 1985.ean Lazarillo Saria ; 1987 eta 1990.ean CCEI Saria ; IBBYren Ohorezko Zerrenda eta Sari Nazionalean finalera ailegatua
Keywords: Historia; Haur eta Gazteentzako Literatura