Denbora eta hitza / Concha López Narváez ; lan proposamena, Antonio-Manuel Fabregat ; [marrazkilaria, Juan Ramón Alonso ; itzulpena, Felipe Juaristi] - López Narváez, Concha (Ziaboga. Nobela Historikoa (Bruño), 1991)
Denbora eta hitza nobela historikoa da, 1492.ean Bitoriako hirian gertatzen dena.Judutarrek betirako alde egin behar dute Espainiako lurretatik; baina zerbait gertazen da Bitorian beranduago ateratzen baitira. Gorroto eta aiherkundeen historia da hau, baina baita elkar ulertu eta elkar ikusiarena ere, batez ere, adiskidetasunen eta fideltasunaren historia da. Herri batek beste bati inoiz hautsiko ez duen hitza ematen dio.