Kometa bidaizalea / Karlos Santisteban ; lan proposamena, Patxi Ezkiaga ; marrazkilaria, Juan Carlos Totorikaguena - Santisteban, Karlos (Ziaboga. Ipuinak (Bruño), 1991)
" Kometa bidaizalea " izenburuaz zazpi ipuin zein baino zein ederrago eskaintzen dizkigu Karlos Santisteban idazleak, gai ezberdinak erabiliz baina guztiotan haurren munduari berezko zaion irudimena nabarmena delarik. Hain zuzen ere, egileak beti haur izaten jarraitu nahi lukeela aitortzen du eta ipuinon bidez haurtzarorako itzulbidea aurkitzen bide du. Ipuinok hizkera jori eta aberatsa darabilte, baina irakurterreza aldi berean, eta azaltzen zaizkigun ezusteko egoera eta azaltzen zaizkigun ezusteko egoera eta gertakizun xarmangarriek zalantzarik gabe irakurketaz gozaraziko digute.