Amona eta biok / Achim Bröger ; itzulpena, Xabier Mendiguren ; marrazkiak, Nell Graber - Bröger, Achim (Itzul saila (Elkar), 1990)
Jutta, neskatila gaztea, erabat kezkaturik dago hainbeste maite duen bere amona gaixo dagoelako. Erosketak egitera atera denean, bere lagun batekin topo egiten du, Dirk izeneko mutiko jatorrarekin. Amona hilko ote den beldurra azaltzen dio berari. Gero, neska-mutilek elkarri beren sekretutxoak kontatzen dizkiote eta badirudi azkenerako maitemindu ere egiten direla. Baina egun hartan Juttaren kezkarik nagusiena amona da. Nola aurkituko ote du etxera itzultzen denean? Biziko al da behintzat! Haurren arteko eta haurrek helduekin dituzten harremanetan oinarriturik dago liburu hau. Oso gustora irakurtzen da. Hemen kontatzen dena gure herriko edozein txokotan gerta daiteke, errealitateari oso loturik bait dago liburu hau.