Katalogazio arauak - Bartolomé Domínguez, Emiliano; Folla Hernando, Itziar; Gartzia, Pruden; Kerexeta Zulaika, Roberto; Landaberea Taberna, Jaione; Luzuriaga Sánchez, Gerardo; Urkia Etxabe, Arantza; Herri Arduralaritzaren Euskal Erakundea. Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2008)
Katalogatzeko arauen euskarazko itzulpen eta egokitzapen lan honekin euskal liburutegietako profesional eta erabiltzaileen aspaldiko eskabide bati erantzun nahi izan diogu; izan ere aspaldikoa da liburutegien alorrean euskarazko baliabideen gabezia eta, batez ere, dokumentuak euskaraz katalogatzeko nazioarteko arauena, eta ondorioz, hortik datoz, besteak beste, katalogo bibliografikoak euskaraz kontsultatzeko zailtasunak.
Eusko Jaurlaritza, Kultura Saila
Reglas de catalogación, 1999
Keywords: Katalogatze bibliografikoa -- -Arauak; Monografiak; Baliabide digitalak