Katalogazio arauak / [lan-taldea, Emiliano Bartolomé Domínguez ... et al. ; itzulpena, Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala (IVAP)] - Bartolomé Domínguez, Emiliano; Folla Hernando, Itziar; Gartzia, Pruden; Kerexeta Zulaika, Roberto; Landaberea Taberna, Jaione; Luzuriaga Sánchez, Gerardo; Urkia Etxabe, Arantza (Bibliotekonomia (Kultura Saila, Eusko Jaurlaritza), 2008)
Katalogatzeko arauen euskarazko itzulpen eta egokitzapen lan honekin euskal liburutegietako profesional eta erabiltzaileen aspaldiko eskabide bati erantzun nahi izan diogu; izan ere aspaldikoa da liburutegien alorrean euskarazko baliabideen gabezia eta, batez ere, dokumentuak euskaraz katalogatzeko nazioarteko arauena, eta ondorioz, hortik datoz, besteak beste, katalogo bibliografikoak euskaraz kontsultatzeko zailtasunak.