Gozoki magikoak / testua, Bizkaiko Urtxintxa Eskola ; marrazkiak, Leire Medrano Asenjo - Medrano Asenjo, Leire (Urtxintxa Eskola, 2006)
Haize eta Lur Euskal Herriko herri batean bizi dira. Beraien bizitza gurea bezalakoa da, goizean goiz esnatzen dira eskolara joateko, arratsaldetan parkean lagunekin jolasten dute. Aste honetan zerbait bitxia gertatu zaie eta oso dibertigarria denez gurekin konpartitu nahi dute. Gozokidenda berria zabaldu dutenetik jende guztia aldatzen hasi da eta herria kolorez bete egin dute. Edozein ipuinetan hamaika amaiera desberdin egon daitezke. Honetan ere, zure gustukoa aukeratu ahal izango duzu.