Jimmy Potxolo - Atxaga, Bernardo; Olariaga, Antton (Donostia : Erein, 2001)
Atxaga euskaldunaren ipuina Gure herrian bada gizon bat galtza eta txapela urdinez jantzita ibiltzen dena. Herriko jendearen alaitasuna zaintzea da bere lana eta Irri Zaintzailea hotsegiten diote. Ez du lan handirik izaten... nahiz eta duela gutxi kokoteraino egin lanez. Lapurretak hasi zirenean pilatu zitzaion lana. Barrika bete ezti lapurtu zuten janaridendan, azukre koskor guztiak tabernan, bi tarta pasteleroari. Nor ote lapur gozozalea? Nor Irri Zaintzaileari lan handia eginaraziko diona? Eta..., nor da Jimmy Potxolo?
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.
Keywords: Lapurrak; Fantasia; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak