Karpeta morea / Patxi Zubizarreta ; marrazkiak, Elena Odriozola - Zubizarreta, Patxi (Usoa (Erein), 2008)
Egun gogorrak urte berrikoak Usoarentzat. Garajeko jaia uste baino okerrago amaitu da. Asteburua zigortuta igaro behar izan du. Hori gutxi balitz, amaren ordenagailuan karpeta bat topatu du, amaren gaumahaian karpeta more bat, eta bietan hainbat sekretu deskubritu ditu Usoak. Berari buruzko sekretuak... Gurasoak gorroto ditu. Izena aldatzea erabaki du. Kasai izango da aurrerantzean, eta zapi bat jantziko du buruan. Psikologoak dio hipersentibera dagoela, hipersentibea... Baina urte berriko lehen egunetan gizon bat agertuko da haren bizitzan, Dan, eta atzean geratuko zaizkio urteberriko egun gogorrak.