Linux, sistemaren eta sarearen administrazioa : (Debian eta Ubuntu) - Alegria, Iñaki; Cortiñas Rodriguez, Roberto; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2008)
Hau da Linux sistemaren inguruan euskaraz argitaratu den lehen liburuaren 2. argitaraldia. Informatikaren mundura iraultza ekarri duen sistema honen azterketa zehatza egiten da bertan, erabilera anitz kontuan hartuta: konputagailu isolatu baten administrazioa, sare lokal baten zerbitzaria edo Interneteko zerbitzaria Liburu honen helburua hirukoitza da: batetik, Euskal Herriko unibertsitateetan eta goi-zikloetan administrazioarekin zerikusia duten irakasgaietan testuliburua izan nahi du; bestetik, informatikazale euskaldunoi Linux/Unix munduan hasteko edo sakontzeko laguntza eskaini nahi die, eta, azkenik, profesionalentzako kontsulta-liburua ere izateko helburua du.
Keywords: Linux (Sistema eragilea); Baliabide digitalak; Monografiak