Nire ibilbide pedagogikoa - Urbieta, Imanol (1934-2016); Aizarna, Kontxi (Donostia : Gipuzkoako Foru Aldundia ; Elkar, 2009)
Imanol Urbieta (Zarautz, Gipuzkoa, 1934) musikari eta pedagogoa da. Urbietak musika munduan lan ugari egin du eta euskal kantagintzan ezaguna da. Haurrentzako hainbat bilduma argitaratu ditu eta horietako asko euskarazko irakaskuntzaren hastapenetan garrantzitsuak eta erreferentzialak izan ziren. Izan ere, euskarazko irakaskuntza hobetzen eta dinamizatzen aritu da urte luzez Urbieta.
Anton Abbadia saria jaso zuen Imanol Urbietak 2007an, Gipuzkoako Foru Aldundiak emana. Liburu hau sari horren barruko ekimena da.
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Musika -- Irakaskuntza; Monografiak