Ekai begi-dirdai / Maite Carranza ; ilustrazioak, Gemma Sales ; itzulpena: Fauxtin Urrutibeaskoa - Carranza, Maite (Tukan 6+ (Giltza), 2005)
Ereduzko mutikoa esaten dena, halakoa zen Ekai; inoiz ez zen zikintzen, inoiz ez zuen gozokirik jaten, isil-isilik egoten zen nagusiek hitz egiten zutenean... baina osasunez makaltxoa zen eta beti geratu behar izaten zuen etxean sartuta.